“The body keeps the score”

De psoas, ook wel de spier van de ziel genoemd, is een spiergroep waar stress, angst en trauma als eerste wordt vastgezet en opgeslagen.

Trauma release therapie BRTT & TRB

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) & Trauma Release Breathwork (TRB) is een unieke methode ontworpen om door de vele lagen van lichaamspantsering heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit het lichaam, de geest en het zenuwstelsel.

Het ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam om chronische spanning, zelf beperkende patronen en emotioneel trauma los te laten – wat de weg opent naar gevoelens van vreugde, zelfliefde en diepe ontspanning.

Gedurende het leven laten moeilijke gebeurtenissen, klein of groot, sporen na in het lichaam op cellulair niveau. Dieren schudden na een stressvolle gebeurtenis direct de spanning van zich af. Wij mensen zijn zo geprogrammeerd dat we onze gevoelens en emoties in veel gevallen onderdrukken. Dit onafgemaakte trauma zet zich vast in de weefsels van ons lichaam. Onze weefsels worden stugger en de energiestroom raakt geblokkeerd. Op langere termijn leidt dit tot zowel fysieke als psychische klachten. Lichaamsgerichte therapie is niet alleen essentieel bij fysieke klachten, maar ook bij het verwerken van psychische klachten. Het een is onlosmakelijk verbonden met het ander.

Zelfs als we door middel van cognitieve therapie meer rust in het hoofd ervaren, is de stressor in ons lichaam nog steeds aanwezig en deze zal telkens opnieuw worden getriggerd bij soortgelijke gebeurtenissen in de toekomst. Wanneer wij niet alleen cognitief, maar ook lichaamsgericht te werk gaan om het trauma op cellulair niveau te ontladen kan er echte heling plaatsvinden. Er ontstaat weer ruimte voor een optimale energiestroom door het lichaam, daarmee wordt vitaliteit en levenskracht hersteld.

De therapie bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de BRTT – Body remembers trauma therapy. Het tweede deel is de TRB – Trauma release breathwork.

COMBINATIE VAN 2 METHODEN

De therapie bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de BRTT – Body remembers trauma therapy. Het tweede deel is de TRB – Trauma release breathwork.

De combinatie van deze twee technieken is zeer intens, krachtig en doeltreffend, bovenal natuurlijk omdat gewerkt wordt met het lichaamsbewustzijn en de adem. Onze gedachten zijn te allen tijde gekleurd door onze programmering, ons lichaam en onze adem zijn altijd een zuivere vertaling van wat er in ons leeft.  

BRTT

Deze therapie bestaat uit een aantal lichamelijke oefening gericht op de psoas-spier, waarbij het lichaam wordt aangezet om te gaan trillen. De psoas, ook wel de spier van de ziel genoemd, is een spiergroep waar stress, angst en trauma als eerste wordt vastgezet en opgeslagen.

Door de psoas te activeren komt er een trilling in het lichaam op gang. Vervolgens gaat het lichaam op zoek naar de gebieden in het lijf waar spanning mag worden losgelaten. Het lichaam leidt je de weg, vanuit het onderbewuste. Deze natuurlijke manier van lichaamswerk helpt het lichaam alsnog te ontladen wat zorgt voor een bevrijding op zowel fysiek als emotioneel niveau.

TRB

In dit deel van de therapie brengen verschillende krachtige ademhalingstechnieken je in contact met de diepere lagen van jouw onderbewustzijn. Spanningen en emoties worden ontladen waardoor er ruimte komt voor herstel. Levensenergie kan weer vrij doorstromen. 

Tijdens de sessies begeleid ik jou om je lichaam te volgen in hetgeen het laat zien. Van tevoren hebben we geen invloed op de sessie. Het lichaam zal zelf aangeven waar de spanning zit en wat er gezien en gevoeld mag worden.

Bij welke klachten

 • Stress
 • Hyperventilatie
 • Hoge bloeddruk
 • Slechte doorbloeding, koude handen en voeten
 • Slechte spijsvertering
 • Gevoel een krop in de keel te hebben
 • Druk op de borst
 • Slaapproblemen, vermoeidheid
 • Hoofdpijn, piekeren, overprikkeling
 • Angst, boosheid, verdriet
 • Spierspanning, verkramping
 • Neerslachtigheid, gebrek aan energie en verlies van zingeving
 • Hormonale disbalans, menstruatieklachten, overgangsklachten

Tarieven

 • Energetische Healing € 75,-

  75 minuten 1:1

 • Holistische Coaching € 95,-

  90 minuten 1:1

 • Verbonden Ademsessie € 125,-

  120 minuten 1:1

 • Trauma release therapie BRTT & TRB sessie € 175,-

  180 minuten 1:1

Heb je een vraag?

Ben je benieuwd of ademwerk aansluit bij jouw klacht of hulpvraag. Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Scroll naar boven